


קחו נשימה עמוקה, אתם עומדים לנוע אל המעבר, למסע חזותי - פנימי, סביבתי - חברתי, אישי - גלובלי, נפרד - מאוחד. זוהי הזמנה למסע שמתחיל בשאריות ומסתיים בגיבוש תפיסתי .
מקור השם פסאז׳ לקוח מהמילה האנגלית passage, ופירושו- דרך שהיא מעבר ממצב למצב, ממקום למקום, מתפיסה אחת לשניה. השם נבחר לסמל את המקום בו הזבל, הפגום, חסר התועלת והישן עוברים תהליך יצירתי והופכים למבנה, מוצר או מיצב אמנותי שימושי ומרהיב. מכאן שמו, הפסאז' - המציין נקודת מעבר לעולם האמנות המקיימת - Sustainable art passage
הפסאז׳ יהווה תחנת מעבר לאמנים אשר חורטים על דגלם מיחזור, קיימות ואיכות סביבה.
על המבנה:
את התכנון האדריכלי ושרטוט המרחב יצרה האמנית אליאן (לולה) קצ'קה, אמנית פלסטית והיזמת מאחורי מוזיאון הקרטון הראשון בעולם.
עשרת המעברים :Ten Doorways
ברגע שתיכנסו פנימה, אל המעבר, תגלו 10 דלתות. כל דלת עוצבה על ידי אמן או אמנית אחרת, כל דלת היא מקורית ואין אחת שדומה לשניה, כל דלת מזמינה להיכנס לחוויה אחרת וכל דלת מבקשת מאיתנו להיפתח עוד קצת אל המעבר.
ביום שישי ה 31.3 במסגרת פסטיבל קיימות וא.נשים, אתם ואתן מוזמנים לחגיגת הפתיחה של החנויות עצמן - מבגדי יד שניה, ציורים על עץ ממוחזר, בובות בד מחודשות, תכשיטים בעבודת יד ועוד.
זה הזמן להודות לאמנים המשתתפים בעיצוב הדלתות וגופי התאורה:
בועז טורפשטיין

You Should Have Read the T&C's
חומרים/טכניקה: אקריליק על עץ
בְּרֵאשִׁית, בָּרָא אֱלֹהִים, אֵת הַשָּׁמַיִם, וְאֵת הָאָרֶץ. וַתּוֹצֵא הָאָרֶץ דֶּשֶׁא עֵשֶׂב מַזְרִיעַ זֶרַע, לְמִינֵהוּ, וְעֵץ עֹשֶׂה-פְּרִי אֲשֶׁר זַרְעוֹ-בוֹ, לְמִינֵהוּ; וַיַּרְא אֱלֹהִים, כִּי-טוֹב. וַיִּבְרָא אֱלֹהִים, אֶת-הַתַּנִּינִם הַגְּדֹלִים; וְאֵת כָּל-נֶפֶשׁ הַחַיָּה הָרֹמֶשֶׂת אֲשֶׁר שָׁרְצוּ הַמַּיִם לְמִינֵהֶם, וְאֵת כָּל-עוֹף כָּנָף לְמִינֵהוּ, וַיַּרְא אֱלֹהִים, כִּי-טוֹב.וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת-הָאָדָם בְּצַלְמוֹ, בְּצֶלֶם אֱלֹהִים בָּרָא אֹתוֹ: זָכָר וּנְקֵבָה, בָּרָא אֹתָם. וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, הִנֵּה נָתַתִּי לָכֶם אֶת-כָּל-עֵשֶׂב זֹרֵעַ זֶרַע אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי כָל-הָאָרֶץ, וְאֶת-כָּל-הָעֵץ אֲשֶׁר-בּוֹ פְרִי-עֵץ, זֹרֵעַ זָרַע: לָכֶם יִהְיֶה, לְאָכְלָה. לו וּלְכָל-חַיַּת הָאָרֶץ וּלְכָל-עוֹף הַשָּׁמַיִם וּלְכֹל רוֹמֵשׂ עַל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר-בּוֹ נֶפֶשׁ חַיָּה, אֶת-כָּל-יֶרֶק עֵשֶׂב, לְאָכְלָה;
ויאמר לו האדם מה עם איזה אאודי טיטי קבריולה? משהו לפנק ??? ת'אישה
?מה לא מגיע
רונן לאופר

Bubbles
חומרים/טכניקה: עץ מלא
חומר הגלם העיקרי בסטודיו הוא עץ ובעיקר על טהרת העץ המלא - הגושני בהעדפה לעצים אקזוטיים ומיוחדים. בנוסף נעשה שימוש גם בבטון , ברזל , זכוכית , שרף אפוקסי ועוד
טכניקת העבודה היא ייחודית ומבוססת על הנסיון שלי ומשלבת טכניקות מסורתיות , ידניות , בטכנולוגיית המתקדמות ביותר לעיבוד באמצעות מכונות כמו סיאנסי, הדפסת תלת מימד, חיתוך לייזר ועוד
:השראה
ההשראה לעבודה שלי מגיעה במידה רבה מהגישה המזרחית בנגרות, זו שמתייחסת לחומר כשלם , מדגישה ״פגמים״ ואנומליות בחומר ונותנת להם מקום מחד ומקפידה על דיוק ורמת גימור השואפים לשלמות
הרעיון שעומד בבסיס העשייה שלי הוא לייצר מוצר שהוא הרמוניה בפני עצמו ויחד עם זה בעל קווים נקיים אחידים ורמת גימור גבוהים, שיאפשרו למוצר להשתלב בקו עיצובי מוביל בחלל אליו היא מיועד
עדיאל שמיט

Recycled wood door
חומרים/טכניקה: עץ ממוחזר
עדיאל שמיט יליד ירושלים 1978 הינו מוסיקאי ומעצב בעץ.
כמוסיקאי, עדיאל הינו צ׳לן, מנצח ויזם תרבותי וחינוכי בתחום המוסיקה הקלאסית בארץ ובחו״ל
לפני כ10 שנים החל עדיאל להוסיף את תחום עבודות העץ כשילוב בין רוח (מוסיקה) וחומר
השימוש בחומרים טבעיים, לא מעובדים ומיחזור הקיים הינה בעינו אמירה חשובה של התבוננות ויישוב של מה שקיים בחיינו הווה וההתייחסות לכך, וזאת במקום חיפוי .(כיסוי) ושינוי הטבע והטבעי.
שימוש בעץ ממוחזר על פגמיו מקביל לפני האנושות, האדם, הסביבה והאינטראקציות ביניהם
הדלת הזו מראה את מצבם הטבעי של חומרים קיימים והיופי הטמון בהם ונותן השקפה רב מימדית גם מבחינת זווית הראיה: מקרוב: רואים פרטים, מרחוק: מרגישים אווירה
אלון שלום וייץ ושרון יוחאי

Dragon Door
חומרים/טכניקה: שימוש חוזר, כלי מטבח ועבודה, פחיות שתיה ושימורים
הדלת נולדה מתוך שיתוף פעולה של אלון ושרון, אחים ויוצרים.
בחרנו לבטא את אהבתינו לשימשוב ואת הרצון להפיח חיים במה שנחשב אשפה.
עשינו שימוש משמח באוסף כלי עבודה וכלי מטבח ישנים בתוספת פחיות שתיה ושימורים.
מודים מכל הלב לשלמה עבור ההשראה, לעמי עבור השתיה ולפסאז' עבור הבחירה.
למה דרקון?
הדרקון משמש במסורת הסינית סמל לבשורות טובות והרמוניה.
מצאנו בו דימוי מושלם להיות שומר הסף לדרך חדשה הנפתחת בפנינו.
בחנות ״עשאל - יצירה טבעית״ יציגו יחד למכירה את אמנותם עמליה זנד, שרון יוחאי, ואלון שלום וייץ
יונתן בן סימון

Valgrind
חומרים/טכניקה: עץ ממוחזר
יצירה שבנויה בעבודת יד עשויה מעץ ממוחזר.
בתהליך היצירה שלי אני שואב הרבה השראה מהטבע והדפוסים שלו, מתרבות השוליים, מוזיקה, קיימות, החיים והמוות.
שם הדלת לקוח מהמיתולוגיה הנורדית, ומשמעותו שער לעולם הבא, שער לשינוי והתפתחות.
תמר נואמה ודבש גרוסמן

Under Water Chandelier
גוף תאורה
חומרים/טכניקה: גוף תאורה, שאריות טקסטיל, מתכת
תמר נואמה, אמנית וצורפת המתגוררת בעין הוד לאחר 15 בארה״ב בהן למדה, לימדה ועבדה, יוצרת תכשיטי אומנות בצבעים עזים בצורות אורגניות לצד תכשיטי כסף וזהב בשילוב טכניקות מסורתיות.
נואמה מציגה בגלריות ותערוכות ותכשיטיה נמכרים בחנויות ברחבי ארה״ב ואונליין. בשנה האחרונה גם פועלת בסטודיו וגלריה בעין הוד.
דבש גרוסמן, ביתי, לקחה חלק פעיל בעיצוב וייצור השנדליר.
גוף התאורה נוצר משאריות טקסטיל אשר הורכבו על קונסטרוקציית מתכת בסילואט של שנדליר. הפער בין החומריות מעולם הטקסטיל לבין יצירת גוף תאורה, שילוב הטכניקה הנגישה והציבעוניות העזה עם חלקי המתכת החשופים באים לשקף את הרוח הייחודית באיזור התעשייה במעיין. שלל כישרונות ויכולות מאמנים ועד לייצור תעשייתי, כולם מתרכזים ליצירת מתחם עשיר ומרתק שמכיל ומאפשר אפשרויות השראה ויצירה חוצת מדיומים והגדרות.
עופר יבין

ASA NO HA
גוף תאורה
חומרים/טכניקה: עץ מלא במחברים והדבקה, תבנית קומיקו, נייר תות
עוסק ביצירת גופי תאורה לבית (עומדים או תלויים) בסגנון יפני. משתמש בעצים מלאים כהים ובהירים. סוגי עצים: אגוז, מהגוני, אלון, אורן, ארוקאריה, צפצפה, טיק ועוד. בפאנלים המרכיבים את גופי התאורה אני משלב את אמנות הקומיקו היפנית (טכניקה עתיקה של יצירת סבכת עץ בדוגמאות גיאומטריות שונות). הפאנלים מחופים בנייר תות העשוי בשיטה מסורתית. נייר התות מפזר את האור, מעביר אותו בצורה רכה ונעימה ויוצר מראה נקי, חם ומיוחד
השראה:
מעולם הנגרות היפנית המתאפיין בעבודות נקיות, מינימליסטיות ואסטטיות. מתאפיין בטכניקות חיבור עם מחברי עץ מדויקים ובדרך כלל ללא שימוש בברגים או מסמרים ועושה שימוש נרחב בכלי עבודה ידניים
0522841660
אלה מוזס

Geometric Mosaic
חומרים/טכניקה: זכוכית וחלקי מראה ממוחזרות
My mosaic is inspired by our planet, its moons, and all living
creatures on it that I believe are a single synergistic system.
This mosaic piece tries to construct what the eyes and moons of that system look like and interactions between geometric substances.
The recycled glass and the mirror tiles that I used represent our personal reflections on the different "colors" of our experience and different shapes of our existence.
ליזה ממלי

The Seed
חומרים/טכניקה: טקסטיל, סריגה
אמנית חזותית עם התמחות בסריגה
ליזה עובדת עם טקסטיל, סיבים, חומרים ממוחזרים וחומרים אחרים ויוצרת כל מיני דברים - מאופנה איטית ועד ארט ארט.
ביצירותיה היא ניגשת לנושאים כמו פמיניזם, אקולוגיה, חיים אורבניים.
הרעיון המרכזי הוא להדגיש מהות אנושית טבעית במציאות הטכנולוגית של ימינו
יבגני שרנקו

Product Manager
טכניקה/חומרים: ציור על עץ, פסיפס
"ציור העץ מבחינתי משקף את החזון שלי על העולם הנפלא שבו אנו חיים. עץ פילוסופית החיים, הנצח והחוכמה שהצטברה על ידי אבותינו הקדמונים באלפי שנים של הקיום האנושי".
האמן יבגני שרנקו הוא אמן רב גוני מתמחה בעבודות פסיפס בין יצירותיו ניתן לראות ציורי קיר במימדי ענק, איורים, עיצוב פסלי מתכת ועוד. יבגני נולד וגדל בברית המועצות, שם למד חמש שנים תואר ראשון בפקולטה לאומנות פלסטית, רישום וגרפיקה.
יבגני שרנקו עלה לארץ ישראל יחד עם משפחתו בשנת 1993. אחת היצירות המפורסמות והוותיקות שלו היא ציור קיר על תחנת הכוח של מפעל סדום שבים המלח, אותו צייר בשנת 1995, היצירה משתרעת על כשלושה וחצי קילומטרים מרובעים. במהלך השנים ביצע האמן שיתופי פעולה עם עיריות, מועצות, גופים ומוסדות חינוך. ליקטנו לאתר עבודות בנושאים שונים כדי לעזור לגולשים שלנו להתחבר ולהתרשם מיצירותיו של יבגני מכל הזמנים.
אליאן קצ׳קה

Carton Kings
חומרים/טכניקה: cardboard mosaic
קרטון גלי וצבע אקריליק
אליאן (לולה) קצ'קה
אומנית ומעצבת בתחום האמנות הפלסטית. עובדת כעצמאית ובשיתופי פעולה עם אמנים שונים.
בשנים האחרונות מפסלת ובונה מסוגים שונים של קרטון עבודות מגוונות כגון פסלים, תפאורות, רהיטים ומוצרים. ב2020 הקימה את מוזיאון הקרטון הראשון בעולם באזור תעשייה מעיין צבי המציג את גישתה מזבל לזהב.
הקרטון מדגיש את הניגודיות בין החומר המתכלה, הזמין, היום יומי לבין הצורות ומבנים מתקופות רחוקות, אשר קיימים המון שנים. בין זמני לנצחי.
ליצור עם קרטון מביא את האדם למצב של משחק, של דימיון, של חופש. “Cardboard State Of Mind”
יעל כהן

Black & white relationships
חומרים/טכניקה: אקריליק על עץ.
ציור מתוך סדרת גרפיקות העוסקות בניגודיות, סימטריה, יחסים ומגע.
השימוש בשחור לבן מדגיש את ההבדל והסימטריה מאחדת, מה שיוצר דיכוטומיה של נפרדות ואחדות.
יעל יוצרת כבר מספר שנים בהשראת תנועה, אימפרוביזציה וקונטקט אימפרוביזציה.
עובדת בעיקר ברישום בדיו ורישום דיגיטלי.